Če odideš na Dunaj, pusti trebuh zunaj

Dunaj, 2. in 3. december – No, ni bilo ravno tako, kot veli naslov, ta dva dneva minuli konec tedna. Trebuh je Andrej Kokot nesel s seboj, saj mu je prav prišel ob zaužitju rednih obrokov za zbiranje energije v obliki hrane in krepitvene energije v obliku manj trdnih substanc.

Na Dunaju se je odvijal sklepni del letošnjega mednarodnega literarnega razpisa Miloš Crnjanski (rezultati), ki je posvečen temu srbskemu pesniku in piscu, ki je del svojega življenja preživel tudi v emigraciji, a je svoj zemeljski konec učakal v domovini.

Natečaj so v trojni soorganizaciji izpeljali kulturno društvo Zlatna reč – Srpska kruna z Dunaja, društvo Sretenje iz Slovenskih Konjic in zagreti kulturniški zanesenjaki z Dunaja.

K sodelovanju so v strokovno žirijo pritegnili eminentne literarne strokovnjake: dr. Vjera Rašković Zec, prof. ddr. Wolfgang Rohrbach in akademik prof. dr. Kaplan Burović.  Žirija je med 354 avtorji, ki so poslali preko 1000 literarnih del najprej izbrala 200 avtorjev, na koncu pa se jih je v letošnji zbornik uvrstilo 158. Med izbranimi so bili tudi trije Slovenci. Kot najboljši med vsemi aforisti Rajko Ferk, pohvaljeni pesnik Zdravko Kokanović Koki in pohvaljeni aforist Andrej Kokot (na naslovni sliki), ki je svoje bivanje na Dunaju izkoristil tudi za predstavitev Jahačev revolucije in ni vrag, da se posnetek Keš devojke ne bi mogel pojaviti kje na youtubeu, saj je bilo kar nekaj telefonov strumno v zrak. Mnogi izvodi Pesmarice Jahačev revolucije pa so menjali lastnika.

Udeleženci so na sklepnem delu brali svoja objavljena dela in tista, ki so jih prvič predstavili javnosti, prejeli pa so tudi pohvale in avtorske izvode zbornika.

Takole izgleda objava v zborniku, v katerem so predgovori v srbskem in nemškem jeziku.

 

 

 

 

 

 

 

Pohvala pa je taka:

Komentiraj